Suomen Käyrätorviklubi

Kevätpöräys

                                             päivitetty 5.4 /ip

JUHLAPÖRÄYS 2008

Vuonna 2008 Suomen Käyrätorviklubi ry:n perustamisesta tulee kuluneeksi 35 vuotta, juhlan kunniaksi Kevätpöräys-tapahtuma on laajempi kuin koskaan aikaisemmin! 35-vuotiaan Suomen Käyrätorviklubi ry:n Kevätpöräys-tapahtuma järjestetään Lahdessa 11.4.-13.4.2008.

Kevätpöräys on Suomen Käyrätorviklubi ry:n vuosittainen toimintakauden päätapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille käyrätorvensoittajille ja käyrätorvesta kiinnostuneille. Kevätpöräysviikonloppujen aikana järjestetään monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille ja –tasoisille käyrätorvensoittajille.

Ilmoittautuminen!

Osallistumismaksu 25€ sisältää ruoat (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala,) majoituksen, konsertit ja opetuksen. Ilman majoitusta ja ruokailuja osallistumismaksu 10€. Huom, majoituspaikkoja on rajoitetusti, ks "majoitus"!

10 € osallistumismaksun lisäksi voit ostaa viikonlopun ruokapaketin hintaan 5 €.

Ilmoittautua voit vaikka heti, mutta viimeistään 20.3.2008 (huom. muuttunut aika) lähettämällä sähköpostia sivun alalaidassa oleviin osoitteisiin.TAPAHTUMAN OSIOT

Merri Monsteri

Jo neljättä kertaa järjestettävä, suursuosittu Merri Monsteri –lastentapahtuma on Hanna Patanan samannimiseen käyrätorvikouluun pohjautuva lasten käyrätorvikurssi. Merriläiset soittavat ja puuhaavat yhdessä koko viikonlopun, ja esittelevät päätöskonsertissa vaivihkaa kohonnutta soittokuntoaan. Merri Monsteria vetävät Kokkolan konservatorion käyrätorvensoiton lehtori Hanna Patana ja käyrätorvensoiton opettaja Jenni Hiipakka Lahden Musiikkiopistolta.

Rokkipaja

The Golden Horns- yhtyeen (Jukka Harju, Tuomo Eerikäinen, Tommi Hyytinen, Tero Toivonen,) ideoima ja vetämä Rokkipaja on tarkoitettu kaikille rock-henkisille, mutta erityisesti nuorille käyrätorvensoittajille sekä edistyneille harrastajille. Rokkipajassa kaadetaan musiikillisia raja-aitoja ja sovitellaan käyrätorvea pop- ja rockmusiikin hitteihin, aina uusin tuorein sovituksin. Lahden Kevätpöräyksessä Rokkipaja järjestetään kolmatta kertaa.

Mestarikurssi

Käyrätorven mestarikurssia pitämään ja tapahtuman päävierailijaksi tulee Eastman School of Music:in (Rochester USA) Accociate Professor of Horn Peter Kurau. Kurau on maailmanlaajuisesti tunnustettu ja pidetty opettaja, jonka saapuminen Eurooppaan on poikkeuksetta tapaus. Kurau on myös virtuoosi, joka on toiminut erittäin lukuisissa arvostetuissa orkestereissa ja solistisissa tehtävissä ympäri maailmaa. Hän on toiminut solistuna mm. W.A. Mozartin Rondon kv 317 restauroidun version kantaesityksessä. Suomessa Kurau on vieraillut viimeksi vuonna 2002. Peter Kurau kutsutaan yhdessä Lahden konservatorion ja Sibelius-Akatemian kanssa. Mestarikurssin aktiivioppilaaksi valitaan ensisijaisesti ammattiopiskelijoita.

Klinikat

Klinikoita eli yksityisoppitunteja kaikille torvensoittajille pitävät suomalaiset käyrätorvensoittajat, mm Jouni Suuronen, Tanja Nisonen ja Heikki Keski-Saari.

Konsertit

Tapahtumassa järjestetään kolme konserttia, joissa esiintyvät mm. Peter Kurau, Sinfonia Lahden käyrätorviryhmä, The Golden Horns–käyrätorvikvartetti, Tanja Nisonen ja Lahden Sinfoninen puhallinorkesteri käyrätorvisolistein. Lauantain konsertti on Suomen Käyrätorviklubin 35-juhlavuoden avajaiskonsertti. Lisätietoja konserteista.

Pilates

Tommi Hyytinen, freelance-käyrätorvensoittaja ja Method Putkisto Pilates –ohjaaja, on kehittänyt suositusta Pilates-kehonhallintamenetelmästä erityisesti käyrätorvensoittajille suunnatun sovelluksen. Vartalon keskustan syviä lihasryhmiä Pilates-tekniikalla vahvistamalla soittoon saa lisää tukea, ääneen kantavuutta ja ongelmat kehon pienemmissä lihasryhmissä kuten ansatsissa tai käsissä vähenevät. Käyrätorvipilateskurssi on suunnattu ensisijaisesti ammattiopiskelijoille, ammattilaisille ja ammattiopintoihin tähtääville. Pilateskurssi maksaa viikonlopulta 30 €.

Kokous

Suomen Käyrätorviklubi r.y. järjestää tapahtuman yhteydessä sääntömääräisen kevätkokouksensa. Kokous pidetään 12.4 kello 16.15 Lahden musiikkiopistolla osoitteessa Hämeenkatu 4 Lahti.

Tilat

Opetus sekä perjantain ja sunnuntain konsertit järjestetään Lahden konsevatoriolla. Lauantain juhlakonsertti ja Suomen Käyrätorviklubi r.y.:n kevätkokous järjestetään Lahden musiikkiopiston tiloissa.

Majoitus

Majoitus järjestetään Hämeenkosken seurakunnan leirikeskuksessa ja perhemajoituksena. Hämeenkosken seurakunnan leirikeskukseen majoittuvat ensisijaisesti Merri Monsteri- kurssin osallistujat ja nuoret Rokkipajalaiset, kursseilla toimitaan leirikeskuksessa ja Lahden konservatoriolla. Leirikeskuksessa on 40 makuupaikkaa, mahdollisesti yli jääviä paikkoja tarjotaan majoitukseksi muille osallistujille. Leirikeskuksen ja konservatorion väli kuljetaan pikkubusseilla.

Kaikille alle 18-vuotiaille Kevätpöräyksen osallistujille järjestetään majoitus ja ateriat tarvittaessa, muiden majoitus on ensisijaisesti omatoiminen!

Ateriat

Järjestettyyn majoitukseen osallistuville tarjotaan kaikki ateriat, muut voivat halutessaan ostaa viikonlopun ruokapaketin hintaan 5 €. Leirikeskuksen ja merriläisten cateringista huolehtii Liisa Turtiainen.

AIKATAULU

 Tarkat aikataulut

Ilmoittautumiset, lisätiedot yms.

Kerro ilmoittautuessa nimesi, ikäsi (mikäli alle 18) ja mihin opetusosioon haluat ilmoittautua.

Ilkka Puputti 040 8366 921 ilkka.puputti gmail.com

Jenni Hiipakka 0400 599 450 jenni.hiipakka pp.inet.fi

Muokkaa - Historia - Tulosta - Viimeisimmät muutokset - Etsi - Liitteet
Sivua viimeksi muutettu 05.04.2008 14:58