Suomen Käyrätorviklubi

Historia

Käyrätorviklubi ry on eräs vanhimmista suomalaisista soitinkohtaisesti järjestäytyneistä musiikkiyhdistyksistä. Perustava kokous pidettiin 16.12.1973.

Yhdistyksen tarkoituksena on sääntöjensä mukaisesti kehittää käyrätorvensoittoa Suomessa, laajentaa käyrätorvimusiikin tuntemusta, vaalia käyrätorvensoiton perinteitä, toimia suomalaisten käyrätorvensoittajien yhdyssiteenä sekä luoda ja kehittää suomalaisten käyrätorvensoittajien yhteyksiä ulkomaille. Jäseniä yhdistyksellä on noin 150.

Klubi aloitti 1975 Limingassa järjestetyllä tapahtumalla Pohjoismaisten Käyrätorviseminaarien sarjan, josta on kehittynyt merkittävin säännöllisesti järjestettävä pohjoismaisten käyrätorvensoittajien koulutus- ja konserttitapahtuma. Lisäksi Suomen Käyrätorviklubi on ollut mukana järjestämässä mm. Mikkelin Pohjoismaista Käyrätorvikilpailua, Lieksan Vaskiviikkoa sekä Vantaan Vaskimusiikkitapahtumaa. Kesällä 2000 Suomen Käyrätorviklubi järjesti Lieksan Vaskiviikkojen yhteydessä Holger Fransmanin nimeä kantavan kansainvälisen käyrätorvikilpailun. Lisäksi Suomen Käyrätorviklubi hoiti isännyyttä Lahdessa 2002 järjestettävässä maailmanlaajuisessa käyrätorvisymposiumissa.

Klubi on julkaissut "Käyrätorvi" -kirjan, suomalaista uutta käyrätorvimusiikkia sisältävän levyn "Music for 1-24 Horns" sekä Holger Fransmanin kunniaksi "Maestro Del Corno" -levyn, joka sisältää Fransmanin sovittamaa, johtamaa ja tilaamaa käyrätorvimusiikkia.

Yhdistys on myötävaikuttanut monen viime vuosikymmeninä syntyneen uuden käyrätorvisävellyksen syntyyn. Ensimmäiseksi kunniajäsenekseen klubi kutsui professori Holger Fransmanin. Yhdistys on halunnut kunnioittaa Holger Fransmanin mittavaa elämäntyötä myös painattamalla mitalin, sekä maalauttamalla hänen muotokuvansa joka on tällä hetkellä Sibelius-Akatemian tiloissa. Fransmanin panos suomalaisten käyrätorvensoittajien yhteenkuuluvuuteen ja siten klubin perustamiseen on ollut ratkaiseva.

Muokkaa - Historia - Tulosta - Viimeisimmät muutokset - Etsi - Liitteet
Sivua viimeksi muutettu 26.11.2013 10:48