Suomen Käyrätorviklubi

Bruns

Wilhelm Bruns

Wilhelm Bruns on yksi johtavista luonnontorven taitajista. Hän aloitti musiikillisen uransa vuonna 1973 metsästystorven soittajana, ensin yksityisopetuksessa ja myöhemmin eri metsästystorviryhmien jäsenenä. Wilhelm Brunsin tuolloin soittama, metsästystorviryhmissä käytetty Parforce-torvi loi perustan hänen käyrätorvistin uralleen. Professori Hermann Baumannin opissa Essenissä Bruns omistautui alusta lähtien venttiilikäyrätorven ohella intensiivisesti myös luonnontorven soittoon.

Vuonna 1987 Wilhelm Bruns voitti ensimmäisen palkinnon luonnontorvikilpailussa Bad Harzburgissa. Tämän jälkeen seurasi lukuisia esiintymisiä solistina ja kamarimuusikkona nimekkäiden orkesterien ja yhtyeiden kanssa kuten Wienin Concentus Musicus, Cappella Coloniensis, La Stagione Frankfurt, Amsterdam Baroque, Akademie für Alte Musik Berlin sekä Neuen Düsseldorfer Hofmusik. Vuonna 1985 hän perusti yhdessä luonnontorvesta innostuneiden opiskelijoiden kanssa yhtyeen nimeltä Deutschen Naturhorn Solisten, Saksan luonnontorvisolistit. Tämä kansainvälistäkin tunnustusta saanut ensemble konsertoi ahkerasti kotimaassaan sekä ulkomailla ja on tehnyt myös levytyksiä.

Vuodesta 1988 Wilhelm Bruns on toiminut Mannheimin Kansallisteatterin soolokäyrätorven soittajana sekä luonnontorven opettajana Mannheimin musiikkiakatemiassa. Siitä lähtien kun Wilhelm Bruns tammikuussa 1998 soitti Brucknerin e-mollimessun esityksessä Rias Kamarikuoron kanssa ns. vanhalla Kruspe f-torvella, hän soittaa aina wienintorvella kaikki ne teokset, joita ei esitetä luonnontorvella.

Lokakuussa 2000 Wilhelm Bruns kutsuttiin opettajaksi Frankfurt am Mainin musiikkikorkeakouluun. Kansainvälisen luonnontorviakatemian avaamisesta lähtien, vuodesta 2003, hän on opettanut kuitenkin ainoastaan luonnontorviakatemiassa tai vierailevana opettajana workshopeissa ja mestarikursseilla.

Muokkaa - Historia - Tulosta - Viimeisimmät muutokset - Etsi - Liitteet
Sivua viimeksi muutettu 05.09.2006 22:16